μήνυμα του προεδρείου

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) της Παιδαγωγικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Τ.Ε.Π.Α.Ε. ιδρύθηκε το ακαδημαϊκό έτος 1984-85 και από τότε, σχεδόν 40 χρόνια μετά, αποτελεί μια διεπιστημονική, δυναμική και συνεχώς εξελισσόμενη ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα που υπηρετεί την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση και το ευρύτερο πεδίο των επιστημών της εκπαίδευσης. Τα μέλη της μοιράζονται το ίδιο όραμα για μια εκπαίδευση η οποία σέβεται, κινητοποιεί και ενδυναμώνει παιδιά και ενήλικες. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε το πρόγραμμα σπουδών και το διδακτικό έργο μας με βάση τα σύγχρονα δεδομένα της προσχολικής παιδαγωγικής και της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, συμμετέχουμε με δημοσιεύσεις, εκδόσεις και ερευνητικά προγράμματα στο διεθνή διάλογο για την εκπαίδευση, διοργανώνουμε συνέδρια, συνεργαζόμαστε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς/οργανισμούς και υποστηρίζουμε ενεργά την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.

Πρακτική Άσκηση Στ΄εξαμήνου 2021-2022_Δήλωση συμμετοχής στην πρακτική άσκηση φοιτητών μεγάλων εξαμήνων

Όσοι/ες φοιτητές/τριες στο εαρινό εξάμηνο 2021-2022 θα βρίσκονται σε μεγαλύτερο από το 6ο εξάμηνο και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική άσκηση του 6ου εξαμήνου παρακαλούνται, να ενημερώσουν το γραφείο της πρακτικής άσκησης με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση pa@nured.auth.gr το αργότερο μέχρι και τις 30/1/2022.

Ετικέτες: 

Πρακτική άσκηση Στ΄ εξαμήνου 2021-2022_απαραίτητη δήλωση στο edupass για την πρόσβαση στο νηπιαγωγείο

Για την είσοδο των φοιτητών/τριών στα νηπιαγωγεία, με τις ως τώρα ισχύουσες διατάξεις, απαιτείται η δήλωση του εμβολιασμού ή του rapid test στην πλατφόρμα του edupass για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Για τη δήλωση στο edupass είναι απαραίτητη η ύπαρξη ΑΜΚΑ καθώς και στοιχεία για την ταυτοποίηση (π.χ. κωδικοί taxisnet, κωδικοί e-banking σε ελληνική τράπεζα)

Ετικέτες: 

Πρακτική άσκηση Στ΄ εξαμήνου 2021-2022_Δήλωση μη συμμετοχής

Όσοι/ες φοιτητές/τριες στο εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2021-2022 θα παρακολουθήσουν το Στ΄ εξάμηνο και επιθυμούν να αναστείλουν την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης για επόμενη χρονιά, παρακαλούνται, να ενημερώσουν το γραφείο της πρακτικής άσκησης με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση pa@nured.auth.gr το αργότερο μέχρι και τις 25/1/2022.

Ετικέτες: 

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιαν - Φεβρ 2022

Ανακοινώνεται το Πρόγραμμα της Εξεταστικής του Ιανουαρίου Φεβρουαρίου του ακαδ. έτους 2021-22.

Απο την Γραμματεία ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ

Επισυναπτόμενο αρχείο: 

Σειρά Επιστημονικών Συναντήσεων - Εαρινό Εξάμηνο 2021 - 2022

Το Τ.Ε.Π.Α.Ε. οργανώνει μια σειρά επιστημονικών συναντήσεων  με στόχο να δημιουργηθεί ένα forum ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού πάνω σε θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα των Επιστημών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό διακεκριμένοι  Έλληνες και Ελληνίδες ομιλητές και ομιλήτριες που εργάζονται σε ιδρύματα του εξωτερικού και διεθνείς φορείς παρουσιάζουν και συζητούν θέματα αιχμής.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2021-2022

Σας ενημερώνουμε οτι η υπ’ αριθμ. πρωτ. 182497/2021 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς διδάκτορες

αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ  και στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ ΑΠΘ

Ετικέτες: 

Σχετικά με την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών και των αναπληρωτών τους στα συλλογικά όργανα του ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2021–2022

Προς ενημέρωση

των  Διοικητικών Συμβουλίων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ/ΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΤΕΠΑΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Π.Δ. 407/80 ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021-22

Αφορά σε πέντε (5) θέσεις έκτακτου διδακτικού προσωπικού (εαρινό εξάμηνο του ακαδ.  έτους 2021-22) σύμφωνα με το ΠΔ407/80 για τη διδασκαλία 5 μαθημάτων:

Ετικέτες: 

Ανακοίνωση της Συνέλευσης του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης για γεγονότα βίας στους χώρους του Πανεπιστημίου

Με αφορμή τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά βίας στους χώρους του Πανεπιστημίου, η Συνέλευση του ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ (αριθμός συνεδρίασης 06/16.12.2021) εκφράζει τη λύπη και τον προβληματισμό της για ενέργειες που αλλοιώνουν τον πανεπιστημιακό χώρο ως πεδίο ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και απόψεων αλλά και ασφαλή χώρο για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στα θύματα της βίας και καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε βία ή τραμπουκισμό στον πανεπιστημιακό χώρο από οποιοδήποτε άτομο κι αν προέρχεται και θεωρούμε την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών στο ΑΠΘ αδιαπραγμάτευτη.

 

Σελίδες

Ανακοινώσεις

Subscribe to Τ.Ε.Π.Α.Ε. RSS

 

 

 

 

 

Αφηγήσεις & "αφηγήσεις" για την παιδική ηλικία

 

 

eecera2019.org