μήνυμα του προεδρείου

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) της Παιδαγωγικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Τ.Ε.Π.Α.Ε. ιδρύθηκε το ακαδημαϊκό έτος 1984-85 και από τότε, σχεδόν 40 χρόνια μετά, αποτελεί μια διεπιστημονική, δυναμική και συνεχώς εξελισσόμενη ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα που υπηρετεί την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση και το ευρύτερο πεδίο των επιστημών της εκπαίδευσης. Τα μέλη της μοιράζονται το ίδιο όραμα για μια εκπαίδευση η οποία σέβεται, κινητοποιεί και ενδυναμώνει παιδιά και ενήλικες. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε το πρόγραμμα σπουδών και το διδακτικό έργο μας με βάση τα σύγχρονα δεδομένα της προσχολικής παιδαγωγικής και της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, συμμετέχουμε με δημοσιεύσεις, εκδόσεις και ερευνητικά προγράμματα στο διεθνή διάλογο για την εκπαίδευση, διοργανώνουμε συνέδρια, συνεργαζόμαστε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς/οργανισμούς και υποστηρίζουμε ενεργά την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.

Υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα ακαδ. έτους 2021-2022

Ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα ακαδ. έτους 2021-2022

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ότι

από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 έως

και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022,

μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Ετικέτες: 

Ψήφισμα της Συνέλευσης του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης για το σχέδιο νόμου "Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και άλλες διατάξεις"

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προσφάτως, έθεσε σε σύντομη διαβούλευση ένα ογκωδέστατο νομοσχέδιο το οποίο επιχειρεί να ρυθμίσει κάθε πτυχή της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  

Το πνεύμα του νομοσχεδίου συνολικά, καθώς και οι επιμέρους διατάξεις του βάλλουν κατά της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εισάγοντας στοιχεία και πρακτικές που διαρρηγνύουν βασικές αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας και του αυτοδιοίκητου των ελληνικών πανεπιστημίων. 

Η Συνέλευση του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (στη συνεδρίασή της με αριθμ. 19/23.6.2022) συζήτησε διεξοδικά το προτεινόμενο νομοσχέδιο και έκρινε ομόθυμα ότι δεν υπηρετεί με κανέναν τρόπο την πρόοδο της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δημιουργεί προϋποθέσεις κρατικής πατρωνίας και αγοραίων συνθηκών λειτουργίας των ΑΕΙ. Ως εκ τούτου, η Συνέλευση του ΤΕΠΑΕ, δηλώνει ότι εκφράζει εντόνως τις αντιρρήσεις στο πνεύμα και στα επιμέρους στοιχεία του νομοσχεδίου, αποδεχόμενη και υιοθετώντας πλήρως το ψήφισμα της Συνόδου Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων όπως αυτό παρατίθεται ακολούθως:

Ορκωμοσία 6ης Σεπτεμβρίου 2022: Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για συμμετοχή

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ορκωμοσία είναι υποχρεωτικό βήμα και γίνεται μόνο μέσω του students.auth.gr

Θα γίνει αποκλειστικά εντός του διαστήματος από Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 έως και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022.

Η ηλεκτρονική υποβολή επέχει θέση αίτησης λήψης πτυχίου.

Επισυναπτόμενο αρχείο: 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜ. ΕΤΟΣ 2022-2023

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ– ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΤΗΣΙΑ ΘΗΤΕΙΑ, ΑΠΟ 01.9.2022

Υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός της αίθουσας κατα την διάρκεια των εξετάσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.).

Τόσο οι φοιτητές / φοιτήτριες οσο και οι επιβλέποντες/επιβλέπουσες, υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.  

(βλέπε σχετική ανακοίνωση Υ.ΠΑΙ.Θ.)

Ετικέτες: 

Χορήγηση Υποτροφιών απο το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Παρακάτω παρατίθενται σχετικές ανακοινώσεις για χορήγηση υποτροφιών από  το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Ετικέτες: 

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ!  

1) Τόσο οι φοιτητές / φοιτήτριες οσο και οι επιβλέποντες/επιβλέπουσες, υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.  

(βλέπε σχετική ανακοίνωση Υ.ΠΑΙ.Θ.)

2) Όλοι/ες φοιτητές/τριες οφείλουν να ενημερώνονται από το elearning.auth.gr  για τις λεπτομέρειες της εξέτασης και την παράδοση εργασιών του κάθε μαθήματος

3) Διαβάστε προσεκτικά την 73010/Ζ1/14.6.22 οδηγία του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, σχετικά με τη διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2021-22 και των επαναληπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου (αφορά όσους και όσες νοσήσουν από λοίμωξη την ημέρα των εξετάσεων και βρίσκονται σε απομόνωση)

Επισυναπτόμενο αρχείο: 

Ψήφισμα της Συνέλευσης του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης για τα νέα γεγονότα βίας στους χώρους του Πανεπιστημίου

Με αφορμή τα πρόσφατα και διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά βίας στους χώρους του Πανεπιστημίου,

η Συνέλευση του ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ (αριθμός συνεδρίασης 16/12.5.2022) εκφράζει τη λύπη και τον προβληματισμό της για όλες τις ενέργειες που αλλοιώνουν τον πανεπιστημιακό χώρο ως πεδίο ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και απόψεων αλλά και ασφαλή χώρο για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στα θύματα της βίας, δηλώνουμε ότι θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών στο ΑΠΘ και καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε βία, τραμπουκισμό, αλλά και κάθε διχαστική ενέργεια που πυροδοτεί την ένταση και το φόβο στον πανεπιστημιακό χώρο από όπου κι αν προέρχεται.

Προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η προστασία των φοιτητών και φοιτητριών μας και όλου του ανθρώπινου δυναμικού που ζει και εργάζεται στο Πανεπιστήμιό μας.
 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Μητρώο Φοιτητών της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης

Σας γνωρίζουμε ότι η ΕΘ.Α.Α.Ε., για την εφαρμογή των διαδικασιών αξιολόγησης και πιστοποίησης της ποιότητας της λειτουργίας των ΑΕΙ (ν. 4653/2020), προβαίνει στη σύνταξη και την επικαιροποίηση Μητρώου Φοιτητών.

Σελίδες

Ανακοινώσεις

Subscribe to Τ.Ε.Π.Α.Ε. RSS

 

 

 

 

 

Αφηγήσεις & "αφηγήσεις" για την παιδική ηλικία

 

 

eecera2019.org